dwatyKNY: cuti-cuti JAKARTA BANDUNG part 2

Thursday, July 17, 2014

cuti-cuti JAKARTA BANDUNG part 2

Assalamualaikum...

Alhamdulillah dah masuk 19 hari kita berpuasa, semoga puasa kita diterima oleh ALLAH SWT.

OK.. Aku nak sambung cerita JAKARTA BANDUNG... perap lama2 kang basi plak... hehehe


Tepat 1 petang akhirnya kami selamat tiba di SMART HOTEL TANJUNG KARANG JAKARTA... mujur tak macet@jammed... dan Alhamdulillah... kami dibenarkan cek-in awal... bolehlah rehat sekejap dan cas handphone... TIPS #5... JANGAN LUPA BAWA FLUG INTERNASIONAL... kang  HP tak tercas... rasanya yang ni semua orang tau kot... yelah lain negara lain soketnya... hihi... 


Plan awal nak duduk dekat FAVE HOTEL PASAR BARU, tapi sebab harga sebuah bilik melebihi bujet so, terpaksalah cari hotel lain... atas rekomen member yang dah beberapa kali ke Jakarta... maka SMART HOTEL jadi pilihan... Kami just booking bilik yang takde tingkap (by AGODA) coz harganya kurang dari RM100.00 semalam untuk bilik twin sharing... yang ada tingkap mahal sikit.. tak kesahlah ada tingkap ker takde tingkap ker... janji ada air-cond... Murah... takde gangguan bunyi... bersih dan yang paling penting, line WiFI dia FULLY MULLY... hihihi...


Pukul 2 ptg kami sepakat tuk bersiar2... oleh kerana Smart Hotel terletak di TANJUNG KARANG yang dikelilingi beberapa buah shopping complex... maka destinasi pertama kami dimana hanya perlu berjalan kaki adalah GRAND INDONESIA... nak2 lagi time tu lapar... kenala isi perut... memang ada banyak peniaga yang menjual ditepi-tepi jalan tp sebaiknya janganlah makan kat situ... TIPS #6... BERHATI2 KETIKA MEMILIH TRMPAT MAKAN... takut perut kita tak ngam... sebaiknya carilah restaurant... pesanan ini dari warga Indonesia sendiri... 


Melangkah jer masuk kedalam GRAND INDONESIA... sungguh aku terpegun... luaran nampak biasa2... sekali dalaman luar biasa... ibarat kombinasi Pavilion + Mid Valley...


 restauran pun nampak mewah... takut terlebih bujet... so kami intai2 harga menu dulu...


ceh... taklah mahal.. lebih kurang harga KL... rasanya lagi murah kot... malas nak cari yang lagi murah... restauran MAMA MALAKA menjadi pilihan... tak sempat plak tanya ownernya orang Melaka ker...


Usai makan... sekitar jam 3 ptg... tanpa membuang masa kami menaiki teksi menuju TUGU MONAS... salah satu tempat yang perlu dilawati jika berkunjung ke Jakarta... oh ya untuk makluman... ada banyak pengangkutan awan yang boleh dinaiki di sekitar jakarta... antaranya bajai, Motor, bas dan teksi... tapi sebagai orang asing yang baru... its better naik teksi... tapi teksi pun kena pandai pilih... so TIPS #7... SEBAIKNYA NAIKLAH TEKSI BLUEBIRD... coz, teksi ini MENGGUNAKAN METER... taklah senang kena tipu walaupun ada sesetengah driver yang suka kaut untung... dia ingat kita tak reti baca meter ke apa... sah2 meter RP25k... mintanya sampai RP30k... walhal beza berapa sen jer pun kalau duit malaysia... hihihi


Berada di TUGU MONAS memang memeningkan... coz ada 4 penjuru dan kami tak tau kami diturunkan di penjuru yang mana satu... 3 lagi member dah hilang jejak coz dorg naik teksi lain dan mungkin turun di penjuru lain... takpe nanti2 jumpa lah tu... TUGU MONAS ketika itu sangat meriah dipenuhi dengan para peniaga serta pengunjung yang aku kira warga Indonesia sendiri... macam2 ragam boleh dilihat... maybe disini dorg menghabiskan masa hujung minggu... 


Masalah timbul bila sampai ke maghrib kami langsung tak jumpa the other gengs... nak call....HP roaming... huhuhu... pengajaran buat kami TIPS #8... JANGAN TANGGUH2 BELI SIMCARD INDONESIA... kalau boleh mendarat jer kapal terus beli... senang nak berhubung jika berpecah... so, nak tak nak... terpaksa juga berbalas mesej guna line Malaysia di Indonesia... melayang kredit uuuu.... hasil kesepakatan melalui sms... kami akhirnya dipertemukan semula di THAMRIN CITY SHOPPING KOMPLEKS.. plan nak round2 kejap tapi kedai banyak dah tutup walaupun baru pukul 7pm... nasib baik kedai hp jual sim card masih buka dan carefour juga masih beroperasi.. hah... terkejut tau ada carefour... bolehlah beli jajan... 


OTW balik hotel kami singgah tapau makanan nasi padang... dah tak larat nak makan kat restoran tu... penat sangat... perlu tidur yang cukup coz esok... MASA UNTUK SHOPING... :) yuuuhuuuuuu

bersambung......... PART 3



MENCARI PENDAPATAN SAMPINGAN???
BUKAN SISTEM PIRAMID????
BUKAN JUAL PRODUK???
jawapannya >>> KLIK SINI

pssttt : selamat berbuka puasa... selamat berterawih dan jangan lupa Pray For Gaza... semoga dibulan yang mulia ini doa kita dimakbulkan...

19 comments:

  1. tips yang berguna bila nak jejalan...

    ReplyDelete
  2. salam tuan / puan
    ikut share harga pakej bercuti ke bandung
    jom gi bandung murah jer

    Pakej 3D2N
    transport + hotel

    4 orang RM180 /orang. ( 2 bilik )
    6 orang RM150 /orang. ( 3 bilik )

    hotel room type deluxe~king bed size with free wifi and buffet breakfast and water heaterdan
    transport di jamin best dan pemandu nya di jamin ramah ( baik )

    berminat shopping di Bandung,,

    bok now ,,,
    jom ke Bandung with us ABIM TRANSPORT
    WhatsApp +6287722411941

    ReplyDelete
  3. Yes! Finally something about trapezaries.


    Also visit my blog ... τραπεζαριες (www.pepperjamnetwork.com)

    ReplyDelete
  4. Salam
    jom gi bandung
    Trans 459 menyediakan perkhidmatan pakej pelancongan di bandung,
    beberapa pakej lawatan kami kemas agar sesuai dengan keperluan anda.
    Sila tanya tanya free

    Contact us.
    visit websit. : www.trans459bandung.com
    e-mail. : trans459bandung@gmail.com
    whatsapp. : +6285322230787

    Regards

    ReplyDelete
  5. Jika TUAN/PUAN nak berkunjung ke kota Bandung tak yah risau ABIM TRANSPORT mitra perjalanan untuk menemani TUAN/PUAN untuk pusing2 kota Bandung. ABIM TRANSPORT adalah salah satu jasa pengangkutan yang dapat memuaskan keinginan para Pelancong Malaysia untuk pusing di Kota Bandung dan menikmati semua keindahan – keindahan kota Bandung.

    ABIM TRANSPORT InsyaALLAH mampu memberikan kepuasan perjalanan kepada para Pelancong Malaysia yang ingin mengetahui kota Bandung, ABIM TRANSPORT Insya ALLAH boleh dapat bagi pelayanan yang terbaek,,berbeda dengan Rent car yang lainnya. para pemandu ABIM TRANSPORT juga akan mengajak para pelancong merasakan serunya bermain di wahana terbesar yaitu, Trans Studio Bandung, kami juga akan membantu anda memilih hotel yang dapat membuat anda nyaman untuk beristirahat.

    Karena ABIM TRANSPORT menawarkan pelayanan tinggi dengan harga yang wajar, kendaraan yang nyaman, sopir yang ramah, sehingga anda merasa nyaman berlama – lama berada di Kota Bandung. Jika anda membutuhkan kami untuk menemani perjalanan anda, kami akan memberikan pelayanan terbaik untuk para pelancong semua.

    ABIM TRANSPORT menawarkan pelayanan terbaik untuk anda yang berbeda dengan travel yang lainnya ABIM TRANSPORT membuat liburan anda semakin berkesan dengan pelayanan yang kami berikan.

    ReplyDelete
  6. Salam
    ….
    Jom gi bandung!! Habiskan masa terbaik tuan/puan disini Kami bisa hantarkan untuk berpusing pusing dengan harga jimat dan service bintang 5 tuan/puan bisa bersenang senang menikmati cantik nya kota bandung. Sila hubungi IRDI TOUR BANDUNG berkenaan promosi percutian di Bandung,atau melayari

    Blog : htt:keretamurahpelancongan.blogspot.com
    Contact Person : +6281322167717
    Whatsapp : +6281214741600 / +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com

    Dijamin Irdi bagi harga sangat murah dan berpatutan serta layanan yang sangat baik Facebook Irdi tour Bandung amat mengalu-alukan kedatangan Tuan / Puan.

    Waalaikumussalam.

    ReplyDelete
  7. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
    Website : www.paketpelanconganbandung.com
    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  8. @noor sakinah
    Salam uolllssss

    Jom Semua Bercuti Kat Bandung
    Promote Promote Special Offer nihhh
    Harga Runtuh Seruntuh Runtuh Nye
    murah nye sampaiii pengsan ni

    Harga kasih sayang jer Hanya 300rm per person

    pakej silver (included breakfast, lunch,dinner,hotel, and transport) at bandung
    butiran perjalanan
    Day 1 
    > airport bandung
    >Pasar Baru membeli belah 
    >lunch at kampium bistro
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet Jalan Riau
    >dinner at iga bakar mas giri

    Day 2
    >Tangkuban Parahu
    >floating market
    >lunch at klc cafe
    >deranch/dusun bambu/farmhouse/rumah hobbit cikole
    >Strawberry and tea park 
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas street
    >dinner at balacan

    day 3
    >kawah putih or trans studio bandung (option)
    >lunch at rumah makan padang simpang raya
    >cibaduyut street
    >paris van java shopping mall
    > Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda
    >dinner at ikan bakar pa chimet

    Day4
    >check out hotel bandung
    >Airport transfer

    term and condition

    *total rate nye per person adalah

    325rm per person if 6 person
    320rm per person if 7 person
    315rm per person if 8 person
    310rm per person if 9 person
    300rm per person if 10 person

    *rate included transportation type kereta is bersesuaian dengan jumlah peserta tour (is included petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket)

    *1 room dimuat 2 person tak dijoin so selesa sangat, semasa 4day 3night included buffet breakfast. hotel kat bandung adalah vio hotel bandung or another hotel yang cantik and selesa hotel nye.

    *RATE IS INCLUDED BREAKFAST, LUNCH, & DINNER

    *rate is not included entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan dengan itenerary (program boleh susun ulang bersesuai denga jadual flight)

    *no hidends charge

    whatapps or email laju-laju : 

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    email :
    ahmadalifabandungtour@gmail.com

    ReplyDelete
  9. @Nurzakiah Hanum
    Salam uolllssss

    Jom Semua Bercuti Kat Bandung
    Promote Promote Special Offer nihhh
    Harga Runtuh Seruntuh Runtuh Nye
    murah nye sampaiii pengsan ni

    Harga kasih sayang jer Hanya 300rm per person

    pakej silver (included breakfast, lunch,dinner,hotel, and transport) at bandung
    butiran perjalanan
    Day 1 
    > airport bandung
    >Pasar Baru membeli belah 
    >lunch at kampium bistro
    >Toko Tiga (Branded Jeans)
    >depasion factory outlet kain potong
    >rumah kain dan telekung
    >Factory Outlet Jalan Riau
    >dinner at iga bakar mas giri

    Day 2
    >Tangkuban Parahu
    >floating market
    >lunch at klc cafe
    >deranch/dusun bambu/farmhouse/rumah hobbit cikole
    >Strawberry and tea park 
    >Membeli-belah di Rumah Mode & Cihampelas street
    >dinner at balacan

    day 3
    >kawah putih or trans studio bandung (option)
    >lunch at rumah makan padang simpang raya
    >cibaduyut street
    >paris van java shopping mall
    > Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, Kartika Sari and Amanda
    >dinner at ikan bakar pa chimet

    Day4
    >check out hotel bandung
    >Airport transfer

    term and condition

    *total rate nye per person adalah

    325rm per person if 6 person
    320rm per person if 7 person
    315rm per person if 8 person
    310rm per person if 9 person
    300rm per person if 10 person

    *rate included transportation type kereta is bersesuaian dengan jumlah peserta tour (is included petrol,parking,pemandu,kereta dan high way tiket)

    *1 room dimuat 2 person tak dijoin so selesa sangat, semasa 4day 3night included buffet breakfast. hotel kat bandung adalah vio hotel bandung or another hotel yang cantik and selesa hotel nye.

    *RATE IS INCLUDED BREAKFAST, LUNCH, & DINNER

    *rate is not included entrance fee per kereta and entrance fee per person at tempat lawatan dengan itenerary (program boleh susun ulang bersesuai denga jadual flight)

    *no hidends charge

    whatapps or email laju-laju : 

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    +62 852 9446 6131 (Ahmad Alifa)

    email :
    ahmadalifabandungtour@gmail.com

    ReplyDelete
  10. Bismillah..
    Assalam / Salam sejahtera Tuan,puan,abang dan kakak.
    Perkenalkan kami team Best Tour Bandung, Kami ada menyediakan perkhidmatan
    Supir / harga pakej bercuti ke bandung.
    Pakej bercuti
    Pakej 1 = Supir,Hotel,Makanan dan tiket lawatan [Per pax]
    pakej 2 = Supir,Hotel dan makanan [per pax]
    pakej 3 = supir dan hotel [per pax]
    paket 4 = Khidmat supir sahaja [per day]

    Harga sewa Kereta per Day :
    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000

    # Toyota Innova [7-10 seat]
    Rate: IDR 550.000

    # Kia Pergio [8-10 seat]
    Rate: IDR 550.000

    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 650.000

    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000

    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi.
    Bila berminat boleh berurusan dengan saya melalui :
    Armada kami siap hantar tuan/puan untuk menikmati cantik nya kota bandung,dengan harga jimat, sila hubungi whatsapp kami
    WhatsApp :+6282214268400
    WhatsApp :+6287825410700
    FB Syarikat : Punaza Besttour
    Fanspage : Best City Tour & Travel Bandung
    Website : http://sewakeretamurahmelancong.com/sewa_kereta

    NB : Walaupun promote saya kurang manis dalam perkataan nya, tetapi saya dan team sudah berpengalaman dalam memberikan kepuasan percutian di bandung.
    Jangan tertipu dengan kata manis perkataan, tapi percaya lah dengan kenyataan dari pengalaman kepuasan orang.
    Semoga informasi yang saya berikan dapat memudahkan urusan anda untuk bercuti ke bandung.
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  11. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
    Website : www.paketpelanconganbandung.com
    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  12. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
    Website : www.paketpelanconganbandung.com dan www.dhanitourbandung.com

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  13. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).

    Harga sewa Kereta :
    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000

    # Toyota Innova [8 seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Kia Pergio [9-10 Seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000

    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000

    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282262272279
    WhatsApp : +6282280000071
    Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
    Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
    Facebook : Podomoroo Transport
    Fanspage : Podomoroo Transport Bandung


    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.


    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih...

    ReplyDelete
  14. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini…
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).
    Harga sewa Kereta :
    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000
    # Toyota Innova [8 seat]
    Rate: IDR 500.000
    # Kia Pergio [9-10 Seat]
    Rate: IDR 500.000
    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000
    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000
    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000
    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.
    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :
    Call : +6282262272279
    WhatsApp : +6282280000071
    Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
    Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
    Facebook : Podomoroo Transport
    Fanspage : Podomoroo Transport Bandung
    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung… (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih…

    ReplyDelete
  15. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    WhatsApp : +6282214441280
    Call : +6282214441280
    Call : +6282282222896
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
    Website : www.paketpelanconganbandung.com dan www.dhanitourbandung.com

    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

    KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

    Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Untuk apa cari harga yang lebih murah jika service nya kurang berbaloi dan tidak memuaskan ^_^
    Wassalam dan Terima Kasih.. ^_^

    JOM MELANCONG INDONESIA…
    CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA

    ReplyDelete
  16. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).

    Harga sewa Kereta :
    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000

    # Toyota Innova [8 seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Kia Pergio [9-10 Seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000

    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000

    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282262272279
    WhatsApp : +6282280000071
    Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
    Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
    Facebook : Podomoroo Transport
    Fanspage : Podomoroo Transport Bandung


    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.


    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih...

    ReplyDelete
  17. Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
    Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin).

    Harga sewa Kereta :
    # Suzuki APV/ Toyota Avanza/ Daihatsu Luxio/ Nissan Evalia [6-7 seat]
    Rate: IDR 350.000

    # Toyota Innova [8 seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Kia Pergio [9-10 Seat]
    Rate: IDR 500.000

    # Coaster Isuzu Elf Short [11-12 seat]
    Rate: IDR 600.000

    # Coaster Isuzu Elf Long [19 seat]
    Rate: IDR 800.000

    # Toyota Hiace Commuter [15 seat]
    Rate: IDR 850.000

    *Include : Minyak, Parking fee, Tol, Driver, Drivel meal and kereta
    *Exclue : Entrance fee ke tempat-tempat Pelancongan untuk persons dan kereta.

    Untuk tempat lawatan boleh ikut tentatif program yang sudah di sediakan atau ikut plan sendiri.
    Harga yang kami tawarkan pun boleh kira jimat sangat dan berbaloi. Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

    Call : +6282262272279
    WhatsApp : +6282280000071
    Email : podomorootransportbandung71@yahoo.com
    Blog : http://podomoroopelancongbandung.blogspot.co.id (Podomoroo Transport Bandung)
    Facebook : Podomoroo Transport
    Fanspage : Podomoroo Transport Bandung


    Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan.. Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang… Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan / Puan untuk ke Bandung.


    Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Podomoroo Transport Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja.. Wassalam, Terima kasih...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

ShareThis